divendres, 21 de maig del 2010

UN MÓN BIPOLAR: SOCIALISME Vs CAPITALISME

Entre 1947 i 1991 les tensions entre el bloc capitalista, encapçalat per USA, i el bloc comunista, encapçalat per l'URSS, van rebre el nom de guerra freda. Els enfrontaments directes no van existir però va ser un període de forta despesa militar per intimidar a l'adversari. Per entendre la construcció del mur de Berlín, haurem d'analitzar abans quines són les principals característiques dels dos sistemes.

GRUP A
Mitjançant l'ajuda d'un Power Point, i d'altres recursos que podeu fer servir, haureu de fer una presentació a classe sobre les característiques, la història, el funcionament i els països que formen part del bloc capitalista.

Enllaços:
http://www.xtec.cat/~jbuxader/historia/temes/contemp/guerrafreda.htm#CRONOLOGIA
http://www.monografias.com/trabajos15/el-capitalismo/el-capitalismo.shtml
http://www.laguia2000.com/el-mundo/el-capitalismo
http://www.consumidoreslibres.org/que_es_el_capitalismo.pdf


GRUP B
Mitjançant l'ajuda d'un Power Point, i d'altres recursos que podeu fer servir, haureu de fer una presentació a classe sobre les característiques, la història, el funcionament i els països que formen part del bloc socialista.




Enllaços:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Socialisme
http://www.biografiasyvidas.com/monografia/lenin/
http://www.monografias.com/trabajos14/totalitarismo/totalitarismo.shtml#comun
http://www.guba.com/watch/3000022067



TREBALL INDIVIDUAL
La pel·lícula fa diverses referències a la marca comercial per excel·lència en el món de la beguda refrescant, Coca-Cola. Per què creus que utilitza aquest recurs el director? Què és el que vol emfatitzar?

lennin2 from lopez on Vimeo.


La RDA tenia els seus propis productes, al film podem veure l'afany del protagonista per aconseguir productes que s'estaven extingint amb l'arribada del capitalisme. Fins i tot el règim comunista va crear la seva pròpia marca de refresc, Vita-Cola, amb quina intenció creus que ho feia? La Coca-Cola era prohibida a aquell costat del mur, però amb la seva caiguda la marca americana va aconseguir fer desaparèixer l'alemanya? Encara existeix aquesta marca? Què és el moviment Ostalgie?
Investiga a la xarxa i reflexiona sobre el tema. Presenta el document en word, o en un altre processador de textos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada